Fotot e rralla: Qe si ishte Kosova pak ditë mbas çlirimit (foto)

KOSOVO. Pristina. July 1999. Ruins, aftermath of NATO bombings. Local Post office and colateral houses.

Kosova feston sot 9-vjetorin e shpalljes së Pamvarësisë dhe formimit të shtetit të ri.

Ceremonitë zyrtare që nisën para tre ditësh, kulmojnë sot me homazhe të varret e komandantit legjendar të UÇK’s Adem Jashari dhe Presidentit historik Ibrahim Rugova.

Të dy këta, personalitete me kontributin ma të madh në rrugën e Kosovës drejt të qenit shtet, po nderohen nga liderat ma të naltë të institucioneve kosovare.

Por n’agjendën tri ditore mungon parakalimi tradicional i Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Ndërsa seanca solemne e Kuvendit u zhvillue dje, po ashtu edhe pritja shtetnore me pjesëmarrjen edhe të Kryeministrit të Shqipnisë Edi Rama.

Ndërkohë këto foto tregojnë se si ishte Kosova vetëm pak ditë mbas çlirimit.

Fotot janë ba nga A. Abbas në Korrik të vitit 1999.

 

KOSOVO. Pristina. July 1999. Walking through ruins, aftermath of NATO bombings.
.
KOSOVO. Pec. July 1999. Hay tractor passes by Italian tank.
KOSOVO. Pec region. July 1999. Bridge bombed by NATO

KOSOVO. Pec. July 1999. Young girls pass by Italian tank.

KOSOVO. Mitrovica. July 1999. Newly appointed UN representative Bernard KOUCHNER visits Kosovo.

 

KOSOVO. Pec. July 1999.
KOSOVO. Pec. July 1999.

KOSOVO. Pristina. July 1999.

KOSOVO. Mitrovica. July 1999. Young boy watching arrival of UN representative Bernard KOUCHNER.

SERBIA. Kosovo. In the City of Prizren a discarded canon,near a Mosque and Orthodox church. 1995.