Gjendet anija e fundosun para 75 vjetëve, qe çka kishte mbrenda

Nji anije e marinës nga koha e Luftës së Dytë Botnore kishte qenë e fundosun për 75 vjetë në Detin e Kuq të Egjiptit, derisa nji grue e guximshme kishte vendosë me eksplorue atë.

Në atë anije gjendeshin mjete ushtarake të kohës së zhdukjes së saj siç janë motorë, kamionë, pjesë rezervë të avionëve, veshje ushtarake, radio ushtarake etj.

Këto gjana ushtarake asht dasht të dërgoheshin në Allies të Aleksandria’s. Anija e quejtun “SS Thistlegorm” ishte zhdukë gjatë rrugëtimit në vitin 1941.

Kjo anije ishte fundosë 30 metra nën sipërfaqe dhe ishte bombardue nga dy aeroplanë gjermanë.