Google dhe Facebook parlajmërojnë projektin e madh

“Google” dhe “Facebook” po ndërtojnë kabllon ma të shpejtë, i cili kalon përmes Oqeanit Paqësor.

Kjo kabllo, e cila ka me transmetue të dhana me shpejtësi 120 terabit për sekondë (Tbps) ka me lidh Los Angeles me Hong Kong.

Gjatësia e kësaj kabllo nënujore ka me qenë 12,800 km dhe ka me qenë kabllo trans-paqësor me kapacitetin ma të naltë.

Kjo kabllo ka me i pasë pesë çiftore optike me kapacitet 24 Tbps secila. Kosto e këtij projekti asht 400 milionë dollarë amerikanë.

auto_pasted-image-0-21476365928