Katundi ma i pasun në botë, secili banor ka nga 100 mijë euro

Katundi Huaxi ndodhet në provincën Jiangsu të Kinës Lindore dhe njihet si ma i pasuni në botë. Në këtë katund, secili prej banorëve ka nji pasuni prej të paktën njiqind mijë eurosh dhe çdo familje jeton në nji villë.

Nji katund me arsim e kujdes shëndetësor falas dhe që ka aeroplanë dhe planifikon të blejë edhe anije.

Ai asht themelue në vitin 1961. Mrekullia ekonomike e Huaxisë asht nji ndërthurje e punës me modelin ekonomik të tregut të lirë.

1-141 2-131