Këto janë 3 librat që formuen personalitetin e Angela Merkel

Angela Merkel asht Kancelarja Federale e Gjermanisë, që nga viti 2005.

Ajo luen rol të randësishëm në politiken Europiane.

Merkel mban lidhje të forta me shtetet fqinje por edhe me gjanë.

Gjitashtu, ban pjesë në grupin e liderve ma me ndikim në botë.

Gjatë udhëqjes së saj shumë gjana ndryshuen në favor të shtetit gjerman si rritja e ekonomisë, hapja e shumë vendeve të punës, përparim në reformat shëndetësore.

Ajo njihet si nji grue me nji karakter të fortë dhe shumë e njoftun për veprimtarinë e saj personale.

Ajo në shumë intervista ka përmend pasionin e saj për libra, ku edhe ka listue tri librat që kanë formue persnalitetin e saj:

1.“Bilba”

2.“Fausti” (Gëte)

3.“Vëllezërit Karamazov” (Fjodor Dostojevski).

Angela Merkel u lind në Hamburg, në Gjermaninë Perëndimore, më 1954.

Babaa i saj Horst Kasneri ishte një zyrtar në Kishën Lutherane, nji nga institucionet e pakta fetare që arriti me veprue në të dy Gjermanitë, mbas ndamjes së vendit. /mertro/

 

merkel

 

Shperndaje në: