Krijohet rresht, si per iPhone, me parapague kerrin elektrik – Tesla 3

Tesla Motors e kane lansue modelin e tyne te fundit Model 3, ne  Los Angeles, modelin e katert te kompanise se kerreve elektrike te themeluesit Elon Musk.

Vetem disa ore mbasi u lansue, mbi 115,000 parapagime jane ba per kete kerr.

Ai del ne shitje ne vitin 2017, por kjo si ka pengu parapaguesit me prite ne rresht per me kry pagesen.

Qe çka duheni me dijte per kete kerr:

Krahasue me modelet tjera Tesla, asht shume ma i lire. Krejt kerret e Tesla’s deri tash kane fillue prej  80 mije dollare e perpjete. Ky model ka me kushtu $35,000.

Model 3 asht mendue me qene komercial dhe me afrue kerrin elektrik per ma shume njerez.

model2

Model 3 i kalon 215 mila (345 km) me nji te mbushun, simbas  Musk. Pritet me pase modele ma te shtrejta qe me bateri ma shume mujn me i kalue edhe ma shume kilometra.

Sa per krahasim, kerri elektrik i Nissan, Leaf, i rrok 155 mila (250 km) me nji te mbushun.

model3

Pjesa e naltme e Model 3 asht krejt prej xhami.

I arrine shpejtesine prej 100 km per 6 sekonda.