Kujdes, ky e-mail virus ju vjedh të dhanat e paret

ransomware

Nji e-mail i shpërndamë masivisht n’adresat e shumë përdoruesve në të gjithë botën asht nji formë e rrezikshme e atyne që quhen ‘ransomware’.

Shefi i kompanisë amerikane ‘Blue Coat’, Andrew Brandt, tha për BBC se e-mail-i asht i lidhun me ransomware e quejtun ‘Maktub’.

‘Maktub’ kodon fotot e ‘viktimave’ qofshin ato intime apo edhe nudo dhe u kerkon nji shpërblim tue i kercënu se do t’ju publikojë online.

Qinda persona e biznise në Britaninë e Madhe kanë ra pre e kësaj metode.

Ky e-mail-virus të vjedh edhe të dhanat e kartave të debitit kur ju klikoni mbi të.