Ky asht vendi që ka ushtrinë ma të fortë për vitin 2016

Edhe këtë vit, Shtetet e Bashkueme kanë me mbajtë numrin nji sa i përket ushtrisë. SHBA ka rreth nji milion e 400 mijë ushtarë aktivë dhe rreth nji milion e 100 mijë rezervë.

Ushtria e SHBA’ve asht e pajisun me 8,848 tanke, 41,062 mjete luftarake, 13,892 aeroplanë luftarakë etj. SHBA’të mbajnë numrin nji për fuqinë e ushtrisë së tyne.

Situata e tensionueme mes fuqive botnore, i kanë detyrue SHBA’të me investue ma shumë se kurrë për sigurinë dhe mbrojtjen e territorit të saj.

2-2191479938535