Ky “top” mundet me ju pshtue jetën

Mundet me u dokë si nji guri gjigant bilardo, por kjo kapsullë sferike mundet me ju pshtue jetën në raste t’katastrofave.

Kapsualla e Mbijetesës asht dizajnue me i rezistue cunamit, tërmeteve e stuhive.

Themeluesi i Kapsullës së Mbijetesës asht shprehë se, ajo u jep njerëzve mundësinë që me pasë nji sistem sigurie në pronësinë e tyne dhe lehtësisht i aksesueshëm.

Kapsullat variojnë në madhësi të ndryshme tue pasë hapësirë për 2 deri në 10 persona.