Mahnitëse: Hyni mbrenda rrjetit sekret të tuneleve në Napoli (foto)

Ky rrjet i tuneleve poshtë qytetit historik të Napolit asht kthye në atraksion turistik.

Por, rrjeti u ndërtue në fund të shekullit të 19’të nga mbreti Ferdinand II, si mënyrë arratisje.

Rreth 30 metra nën tokë, gjendet rrjeti i tuneleve që u ndërtue mbi bazën e ujësjellësit të qytetit.

Tunelet janë përdorë ma vonë si spital ushtarak dhe si magazinë për kerre e motorra të vjetër.

Galleria Borbonica e ‘rizbuloi’ rrjetin dhe e ka kthye në atraksion turistik.