Meteorologët: ‘Po afrohet epoka e akullnajave’

Analiza e diellit ka kallxue se gjatë këtij viti ka ra me shpejtësi sasia e nxehtësisë.

Për herë të parë në katër vite, dielli ka ndriçue ma zbehtë, çka ka çue disa ekspertë të besojnë se epoka e akullit asht në horizont dhe mundetme goditë botën në vitin 2019.

“Aktiviteti i dobët diellor për nji periudhë kohe asht e sigurt se ka me pasë ndikim në ftofjen e temperaturave globale në troposferë”, tha meteorologu Paul Dorian.