NASA i ushtron astronautët me stimulatore me prekje para se me fluturue n’hapësinë

Para se astronautët e NASA’s me fluturue në anijen e re nga Boeing dhe SpaceX, ata duhet me kalue qinda orë të praktikës në stimulatorët e trajnimit.

Këtë javë, dy astronautët e ekuipazhit komercialë të NASA’s kanë provue stimulatorët e ri me prekje në nji strukturë të Boeing në St Louis, tue u pregadite për me përdor CST-100 Starliner kur ekuipazhi nisen për me fluturue në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësinës, raporton Theverge.

“Stimulatorët e ri kanë ekrane me prekje, që do me thane se ata janë ma të avancuem se stimulatorët e maparshme të vendosun në anijen kozmike”, tha astronauti Suni Williams.