“Piper Saratoga II TC”, mjeti i preferuem i trafikantëve të drogës

Avioni që u rrxue ditën e Ejte më 15 Shtator në Ishëm asht i markës “Piper”, nji kompani amerikane e themelueme në vitin 1927 në Florida, por pronësinë e së cilës sot e ka qeveria e Bruneit.

pi3

“Piper Saratoga II TC” asht nji avion i përdorun për qëllime personale, si aero-taksi dhe transporti mallnash kryesisht postare.

pi6

Por, ai asht nji markë e preferueme e trafikantëve të drogës, për shkak të lehtësisë në manovrim, autonomies, konsumit jo të madh të karburantit (mbasi përgjithësisht hyn në kategorinë e avionëve të lehtë) për t’u komandue.

pi7