Pse nuk duhet me lanë “wi-fi” aktiv gjatë natës?

Në kuadër të shumë këshillave rreth përdorimit të telefonave të mençun, njana prej tyne dallohet veçanërisht dhe të gjithë na duhet me marrë ate parasysh dhe me seriozitet.

Për çka bahet fjalë? Sa herë e keni pyetë veten se a duhet me i mbajtë pajisjet tueja dhezë gjatë natës, derisa fleni? E, arsyeja pse nuk duhet asht kaq e thjeshtë dhe logjike.

Në fakt, ekspertët tërheqin vërejtjen se ato nuk duhen me u lanë dhezë për shkak të baterisë, të cilën “wifi” e damton pa nevojë, tue i shkaktue damtime të përhershme. Pra, wi-fi hapun, e damton baterine e telefonit në masë të madhe.