Qe cili iPhone asht ma i përdoruni në botë

Për vite të tana, Apple mendonte se telefonat me ekrane ma të mëdha ishin të vështirë për t’u mbajtë dhe jo të lehtë për t’u përdorë.

Por, më 2012 Apple lëshoi iPhone 5, nji pajisje me nji ekran ma të madh që mund të operonte lehtë me gishtin e përdoruesit.

Mbas iPhone 5, Apple vendosi që të krijonte telefona edhe ma të mëdhaj – ku lëshoi iPhone 6/6 Plus – dhe të fundit modelet iPhone 7.

Që nga atëherë, Apple ka thye shumë rekorde të shitjeve të iPhone.

Kështu, simbas ueb-faqes BGR, këta janë telefonat iPhone ma të popullarizuem në botë:

iPhone 6 – 35.06%

iPhone 5s – 19.1%

iPhone 6s – 13.73%

iPhone 6 Plus – 8.54%

iPhone 5 – 7.64%

iPhone 5c – 5.87%

iPhone 6s Plus – 4.27%

iPhone 4s – 4.03%

iPhone 4 – 1.74%

iPhone më të vjetër – 0.3%