Raketa që mundet me zhdukë nji shtet sa Franca apo Texasi!

Këtë vit asht premtue me nisë testimi dhe vendosja në përdorim e “Satan 2”, raketa që mban 10 bomba bërthamore të randa, ose 15 ma të vogla, dhe krijon nji rreze veprimi prej 10 mijë kilometrash, me mundësinë per me zhdukë nji shtet sa Franca apo Texasi.

Emni zyrtar asht “RS-28 Sarmat”, dhe asht nji raketë e zhvillueme nga ushtria ruse që nga viti 2009, si kundërpërgjigje e projektit amerikan “Prompt Global Strike”, sistemi që premtonte me dërgue predha të telekomandueme në çdo pikë te planetit mbrenda nji ore.

1469088302_sarmat