Rekordi i temperaturës ma t’ulët, ndodhi para 57 vjetëve!

Më 24 Gusht të vitit 1960 asht shenue rekordi botnorë i temperaturës ma t’ulët me −88 °C në stacionin hulumtues, Vostok.

Stacioni Hulumtues i Vostokut asht rreth 1,300 km nga Polonia e Jugut.

Vostok ndodhet pranë polenit jugor të papërshtatshmënisë dhe Polin e Jugut gjeomagnetik, tue e ba atë nji nga vendet optimale për me vëzhgue ndryshimet në magnetosferën e Tokës.

Stacioni asht 3.488 metra mbi nivelin e detit dhe asht nji nga stacionet ma të izolueme kërkimore në kontinentin e Antarktidës.

E themelueme nga Bashkimi Sovjetik në vitin 1957, asht nji stacion kërkimor rus që zakonisht përmban 25 shkencëtarë dhe inxhinierë gjatë verës.

Në dimën, numri i tyne bje në 13.