Rryma frik vjen edhe prej shiut!

shiuuu

Nji energji diellore bahet e padobishme kur ka shi.

Por, Kina asht gjithmonë në hap me teknologjinë.

Kina ka krijue nji qeli solare me nji shtresë të hollë prej grafeni, që gjeneron energji nga pikat e shiut.

Uji mbetet në grafen, tue krijue nji lloj kapacitori natyral i cili më pas përmes elektroneve të grafenit dhe joneve të ujit prodhon elektricitet.

Por, ajo çfarë mund të bajë kjo sipërfaqe asht që të konvertojë vetëm 6.5% të energjisë që e merr, ndryshe nga 22% të paneleve diellore.

Nëse krijuesit mund ta përmirësojnë performancen e këtyne qelive me grafen, atëherë zgjidhja do të jetë shumë e lehtë dhe njerëzit do të mund të fitojnë mjaftueshëm elektricitet edhe nga shiu, jo vetëm nga dielli.