Shkencëtari i famshëm: I kena veç edhe 1000 vjet jetë në Tokë

Fizikanti i njohun Stephen Hawking mendon se nëse nuk gjejmë ndonji planet tjetër, atëhere në tokë i kemi veç edhe 1000 vjet jetë.

Hawking tha në Universitetin e Oxsfordit këtë javë se ndryshimi i klimës dhe kërcënimet tjera egzistenciale na lajnë me kuptue qe na kemi nevojë për me gjetë nji planet të ri për me jetue, transmeton Rrokum.TV

“Edhe pse mundësia e katastrofës në planetin Tokë në nji vit të caktuem mundet me qenë mjaft e ulët, ajo mundet me u shtue me kalimin e kohës, dhe me ndodh me siguri në 1000 apo 10.000 vitet e ardhshme,” tha Hawking./Newsweek