Kurdiseni oren me veren!

oraa

Llogaritja verore e kohës n’Europë nisi mbrame, kur akrepat lëvizen nji orë përpara.

Ma saktësisht, koha n’orën 02:00 u ba 03:00.

Ora verore n’Europë zgjatë deri në fundjavën e fundit të muejit Tetor, kur edhe nis llogaritja dimnore.

Kalimi në llogaritjen verore dhe dimnore ka nisë për herë të parë në vitin 1916, në vendet e Europës veriore, për me kursye energji.