U krijue “drone” me aftësi me u ngjite në mur si insektet

Hulumtuesit në Stanford janë tue provue me sjellë nji tipar sikur të insekteve për fluturaket “drone”, aftësinë për me u ngjite ne muret vertikale, shkruen The Verge.

Nji nga studiuesit ka shkrue në IEEE Spectrum, se “drone’ i ri ka dy pjesë: Microspines – nji bisht të ngurtë, dhe nji palë kambë që e mundëson ate me u pozicionue, derisa e ban ngjitjen ne mure.