Video: Ndërtohet roboti i veçantë, ka formën e nji oktapodi

Shkencëtarët kanë ndërtue nji robot në formë oktapodi, i cili asht i aftë me lëvizë në ujë, të futet në të çamet e vogla të shkëmbijve si me qenë nji oktapod i vërtetë.

Oktapodi robot asht i ndërtuem me nji material të butë dhe të qullët, me anë të cilit imitohen lëvizjet e oktapodit dhe e bajnë të doket sikur me qenë i vërtetë.