Zbulim interesant: Shkencëtarët kallxojnë sa peshon popullsia e botës

Peshojmë rreth 287 milionë tonelata, nga të cilat 15 milionë ton për shkak të personave mbipeshë dhe 3,5 për shkak të obezëve.

Këto janë shifrat e mbledhuna nga shkencëtaret “London School of Hygiene and Tropical Medicine” në bazë të të dhanave të Organizatës Botnore të Shnetës.

Pesha mesatare për nji person (mashkull ose femën) asht 62 kg, por ka ndryshime mes vendeve: amerikanoveriorët peshën mesatare e kanë 80,7 kg, ndërsa aziatikët 57,7 kg.