10 ushtrime qe ju ndihmojne me i pushu syte prej ekranit te kompjuterit

tips-to-prevent-eye-strain

Nuk ka nevoje me theksue se qendrimi i gjate para ekranit po na i lodhe dhe dobson syte.

Jane 10 ushtrime qe ju ndihmojne me i pushu dhe forcu syte:


1. Pulitni qepallat 2 minuta. Ky ushtrim ndihmon me u permiresue qarkullimi i gjakut ne sy.2. Silleni kryet tue kqyr perpara. Ma s’pari prej anes se djathte kah e majta, e mandej poshte-e-nalt. Edhe ky ushtrim lidhet me qarkullimin e gjakut ne sy.3. Kqyrni djathtas, e mandej majtas. Dhe anasjelltas.

4. Mbyllini syte edhe shlirohuni. Terri i ndihmon qelizat fotoreceptore.5. Kqyrni ne tana anet. Njihere djathtas e mandej majtas, mandej poshte-e-nalt, mandej sillini syte ne tana anet.6. Mbyllini syte fort per 5 sekonda, edhe hapni. Kete ushtrim e bani 7 here.7. Lehtazi i shtypni tamthat per 2 sekonda. Perseriteni 4-5 here.8. Mbani syte hapun dhe me shikim vizatoni figura gjeometrike.9. Mbyllini syte edhe levizini posht-e-nalt. Perseriteni kete ka 10 here.10. Rini ngat dritares dhe fokusoni syte ne diçka ngat e mandej menjihere ne diçka shume larg. Perseriteni 10 here.