300 milion kafshë në vit vdesin në eksperimentet laboratorike

Sot asht Dita botnore e mbrojtjes së kafshëve laboratorike.

Ma shumë se 150 vjet çdo ditë ndaj mija kafshëve kryhen eksperimente për qëllime mjekësore, kozmetike, ushtarake dhe industriale.

Çdo vit në botë në eksperimente laboratorike vdesin 300 milion kafshë.

Dita botnore e mbrojtjes së kafshëve laboratorike shënohet prej vitit 1985.

Shperndaje në: