6 super ushqimet që ju mbrojnë nga hipertensioni, ky vrasës i heshtun!

Presioni i naltë i gjakut (ose hipertensioni) asht nji problem shëndetësor i zakonshëm dhe jashtëzakonisht i rrezikshëm.

Ekspertët gjithashtu paralajmërojnë se disa nga arsyet ma të shpeshta për presionin e naltë të gjakut janë gjenetika, konsumimi i tepërt i alkoholit, marrja e naltë e krypës, mungesa e aktivitetit fizik, stresi, obeziteti, përdorimi i pilulave kontraceptive etj

Ma poshtë janë disa nga mënyrat ma të zakonshme për me i trajtue dhe rregullue natyrshëm nivelet e presionit të gjakut:

Limoni, farat e bostanit, hurdra, banane, selino, uje kokosi.