A e dini cila asht pesha juej ideale simbas gjatësisë? Zbulone!

Simbas studimeve të fundit, BMI (indeksi i masës trupore) asht metoda ma e zakonshme dhe ma e përdorun për me përcaktue peshën ideale të trupit.

Simbs ekspertëve të shëndetësisë, kjo metodë tregon në mënyrë ma të saktë peshën tue iu referue gjatësisë. Ajo çfarë duhet me pasë parasysh asht se kjo mënyrë nuk asht 100% e saktë, sepse duhet me iu referue dhe masës muskulare, dhjamore, kockore apo sasisë së langjeve që keni në trup.

Gjithsesi, kemi nji ide të përgjithshme për te. Për me lexue mbani parasysh që pesha asht e para për femnat dhe e dyta për mashkujt, në tre ndamje: E dobët, e mesme, e shnoshë. Kështu, për nji person 170 cm, nji femën 56 kg quhet e dobët, ndërsa për mashkullin asht 62 kg. Masa e mesme për femnën 170 cm asht 60 kg, ndërsa për mashkullin 67 kg, ndërsa quhen mbipeshë femnat 65 kg për 170cm dhe 74 kg për mashkujt 170cm.

pesha lista

Shperndaje në: