Buzët tueja ju kallxojn a keni probleme me shnetën

Mjekësia Lindore ka nji besim se ngjyra e buzëve tueja mundet me kallxue gjithçka në lidhje me gjendjen tuej shëndetësore.

Lexoni nji e nga nji ma poshtë, e kuptone a jeni pjesë e ndonji grupi.

1. Rozë e lehtë

Nëse buzët tueja doken ma të ndritshme se zakonisht, kjo mund et me qene shejë e anemisë. Trupit tuej i mungon hemoglobina dhe qelizat e kuqe të gjakut, që nënkupton se duhet me fillue hanger ushqime të pasuna me hekur dhe vitaminë C.

2. E kuqe e theksueme

Nëse buzët tueja janë ma të kuqe se zakonisht, kjo nënkupton se diçka s’asht në rregull me mëlçinë tuej.

3. Ngjyrë vjollce

S’asht e pazakontë që buzët ndonjiherë gjatë dimrit marrin këtë ngjyrë, por nëse ju rregullisht keni buzë me ngjyrë vjollce, kjo nënkupton se mundeni me pasë probleme me zemrën dhe mushknitë.

4. Ngjyrë vjollcë e mbylltë

Kjo mundet me qene nji tregues për probleme të mundshme me sistemin e tretjes. Na ju rekomandojmë me hanger ma ngadalë, mos me u ngut, dhe ndërprene konsumin e ushqimeve të shpejta dhe filloni me ato të freskëta dhe ushqime me shumë fibra.

5. Kufizim i errët në skajet e buzëve

Nëse i keni vetëm skajet e buzëve me ngjyrë vjollcë ma të errët, kjo nënkupton se trupi juej nuk ka ekuilibër. Duhet me pushue dhe me hanger mirë.

Shperndaje në: