Çka duhet me ba nëse jeni mbrenda kur dridhet toka!

Në shumicën e situatave, ju do të zvogëloni mundësinë e lendimit nëse ju:

  • Uleni poshtë në gjujë me duer përmbi krye (para se tërmeti ju rrxonë poshtë). Ky pozicion ju mbron nga rania, por ju lejon me lëviz ende nëse asht e nevojshme.
  • E mbuloni kryet dhe qafën me të dy krahët, tue e mbërthye qafën tuej me duer. Nëse nji tavolinë e fortë apo tabelë asht afër, zvarrituni deri sa të futeni nën te tue e mbajt nji krah mbi kryet tuej. (Nëse nuk ka strehë aty pranë, vetëm atëherë ju duhet të rrini poshtë pranë nji muri të mbrendshëm.
  • Qëndroni nën strehën tuej (ose në krye dhe qafë) deri të ndalen dridhjet. Qëndroni të përgaditun nëse vazhdojnë lëvizjet, mundohuni të ndërroni pozicionet, tue lëviz së bashku me strehën mbrojtëse.

 

toka