Çka kallxojnë për shnetën tuej zhurma në bark, vesh e lemza

Krejtve na ndodh që trupi na lëshon sinjale të ndryshme si lemza, zhurma në vesh, zhurma në barkë, etj. Në shumicën e rasteve këta tinguj janë të padamshëm dhe nuk ju damtojnë shëndetin, por nëse ato shoqnohen me dhimbje dhe vazhdojnë për nji kohë të gjatë – duhet të konsultoheni me mjekun.

Zhurma e veshëve: Shkaqet kryesore të zhurmës në vesh munden me qenë: damtimet e veshit apo infeksionet. Ju duhet të konsultoheni me mjekun në rastet kur kjo zhurmë shoqnohet me dhimbje ose marramendje, sepse mund munden me ju tregue për sëmundje neurologjike.

Kërsitja e nyjeve: Kjo zhurmë mundet me qenë e zakonshme për shumicën e njerëzve kur qëndrojnë në pozicione të caktueme dhe ngrihen shpejt. Në rast se kërcitja e nyjeve shoqnohet me dhimbje, lëvizshmëni të kufizueme ose ngurtësi atëherë mundet me qenë nji shejë e ndonji ligamenti të damtuem ose sëmundje artriti.

Lemza: Kjo asht nji simptomë shumë e pranishme te njerëzit dhe zakonisht nuk tregon për ndonji problem shëndetësor. Në rast se lemza ju shoqnon për orë të tana atëherë mundet me ju kallxue për ndonjëiacarim të nervave.

Shperndaje në: