Çka me hanger per me jetue ma gjate

Studimi i ri ne fushen e jetegjatesise zbulon se njerëzit që konsumojnë peme të thata rregullisht, jetojnë ma gjatë dhe janë ma pak të rrezikuem me u preke nga sëmundjet vdekjepruese si kanceri, sëmundjet e zemrës, etj.
Simbas këtij studimi, konsumimi i rregullt i arrave, gati 30 gramë, në 4­5 ditë të javës i shton njeriut dy vjet jetë.
Gratë që konsumojnë nji sasi të konsiderueshme te pemeve të thata dy herë në javë mujn me zgjate jetën e tyne me të njajtën mënyrë si kur njeriu qesh.
Nga studimi që kryen kërkuesit shkencorë nga Universiteti i Harvardit, u arrite në përfundimin se femnat të cilat konsumonin nga nji lugë arra të thyeme për pesë ose ma shumë javë kishin ma pak rrezik me vuejt nga sulmi ne zemer, krahasue me femnat të cilat konsumonin shumë pak arra.
Përveç se ju mbrojnë nga sëmundjet e zemrës, pemet e thata parandalojnë edhe kancerin e gjinit./Shendeti/