Çka mundet me ndodh te ata që punojnë shumë, simbas studiuesve

studimi-1.jpg

Kontrolli i e-maileve gjatë tane ditës, refuzimi i fundjavave dhe madje puna edhe gjatë pushimeve, i karakterizon këta njerëz që njihet si punëtore të mëdhej.

Por, me qene puntor i madh mundet me ndikue shumë në shëndet, në gjumë, ushqim dhe ushtrime.

Një studim i ri paralajmëron se orët që kalohen ditën tue punue, ndikojnë shumë në shëndetin mendor.

Hulumtuesit në Universitetin e Borgenit në Norvegji, gjetën se njerëzit që punojnë shumë kanë ma shumë gjasa me vuejtë nga ankthi dhe depresioni.

Dr. Cecilie Schou Andreassen tha: “Personat që punojnë shumë treguen ma shumë simptoma psikiatrike sesa ata që nuk punojnë shumë”.

Shperndaje në: