E zbulojnë shkencëtarët: Kodi gjenetik nuk po evoluon!

kodigjenetik

Kodi ynë gjenetik pushoi së evoluumi papritmas, rreth 3 miliardë vjet ma parë.

Kjo asht nji enigmë e madhe akoma edhe sot.

Francis Crick e zbuloi kodin gjenetik në vitet 1960.

Ndërpremja misterioze e evoluimit të kodit gjenetik asht quejt si “aksident i ngrimjes”.

Shkencëtarët tash thonë se limiti i kodit gjenetik asht arritë para 3 miliardë vitesh.

Ndonëse jeta në planet vazhdon që të evoluojë, kodi gjenetik, ajo makineri misterioze, e cila stimulon dhe mban jetën, ka mbet e pandryshueshme.

Jeta ndërtohet tue përdor të njajtat “komanda” dhe komponentë, njisoj si ndodhte edhe 3 miliardë vjet ma parë, ndonëse me nji “aksident të ngrimë” në strukturën gjenetike.

Sot, na nuk kemi variante të tjera të përkthimit të ADN’s për të prodhue proteina.

Shperndaje në: