Ekspertët zbulojnë 7 hapa për me jetue ma gjatë!

zemra

Ekspertët kanë zbulu se nëse ndiqni vetëm 7 hapa mund të ndaloni sëmundjet e zemrës dhe të jetoni ma gjatë.

Simbas studimit të kryem njerëzit të cilët i janë përmbajt listës kanë pasë rrezik ma t’ulët për me u prek nga sulmi në zemër.

7 këshillat që jep shoqata amerikane “Heart Life” janë:

-Menaxhimi i presionin të gjakut

-Kontrollimi i nivelit të kolesterolit

-Reduktimi i sheqerit në gjak

-Bahuni aktiv

-Hani shnetshëm

-Humbisni në peshë

-Mos pini duhan.

Shperndaje në: