Jeni të mvarun nga kafja? Kjo asht arsyeja!

Nji studim i publikuem në raportet shkencore identifikoi nji variant gjenetik të lidhun me konsumin e reduktuem të kafesë.

Qe se qysh ndikon geni në konsumimin e kafesë.

Për dikend mjafton të çohet dhe e kërkon direkt. Të tjerë e konsumojnë paraditeve, mbas drekës, por ka dhe nga ata që e pijnë mbas darke.

Ka nga ata që pijnë dy ose ma shumë në ditë. Por, në mesin e konsumatorëve ka dhe nga ata që janë të mvarun mbas kafeinës.

Simbas studiuesve, varianti gjenetik, në mënyrë të veçantë doket me qenë i lidhun me konsumimin e kafes.

Gjithashtu, nji ekip tjetër hulumtuesisht nga Italia, Skocia, Holanda filluen të hetonin mbi lidhjet mes konsumit të kafes dhe gjenetikës.

Për ta ba këtë, shkencëtarët analizuen disa popullsi të vendeve të ndryshme. Mbas pyetësorit në lidhje me konsumin e kafes, u rreshtuen dhe ADN’të e personave që u morën në studim.

Tue analizue rezultatet, studiuesit zbuluen se njerëzit me posedim PDSS2 të gjeneve çon në rritje të konsumimimt të kafes.

Shperndaje në: