Kaktusi, qe vetitë sheruese dhe ushqyese për shneten!

kaktuesi

Megjithëse, askush nuk dëshiron ta prekë shkaku i sipërfaqes me gjemba, përdorimi i kaktusit të përpunuem asht shumë i mirë për shëndetin.

Super ushqimi i fundit, i ka rranjët te shkretëtirat me ajër të thatë dhe diell të pafund.

Nga kjo bimë e pasun me minerale dhe antioksidant, merren rrajët, kërcelli, gjethet dhe frytet, të cilat vihen në sallatë, sandviç apo kokteje të ndryshme.

Kaktusi asht i mbushun me fibra dhe pektin, tue e ba këtë bimë të aftë në luftimin e diabetit dhe kolesterolit të naltë.

 

kaktuesiii

 

kaktuesiiiiiiiiiii

Shperndaje në: