Këto janë vendet qe konsumojnë ma se shumti venë!

Simbas nji statistike të “Independent”, vendi që ma së shumti e konsumon venen e kuqe n’Europë asht Vatikani.

Mbas tij, vjen Andorra dhe e treta në listën e venapimësve ma të mëdhaj në botë, asht Kroacia.

Mirëpo, nuk asht vetëm Kroacia nga vendet e Ballkanit e cila asht në këtë listë.

Maqedonia gjithashtu renditet në vendin e tetë me 40.41 për qind të popullsisë që pinë venë të kuqe.

Kjo asht lista:

 

Vatikani 54.26 %

Andorra 46.26 %

Kroacia 44.2 %

Sllovenia 44.07 %

Franca 42.51 %

Portugalia 41.74 %

Zvicra 40.49 %

Maqedonia 40.41 %

Moldavia 34.18 %

Italia 33.30. 

Shperndaje në: