Kjo asht mënyra qysh uji ndikon në humbjen e peshës

Studimet kanë kallxue që ka nji lidhje mes termogjenezës dhe ujit.

Kështu provohet se tue pi 500 ml ujë, ‘butoni’ i metabolizmit aktivizohet në masën 30%, 10 minuta mbasi ke pi ujë dhe zgjat 30-40 minuta më pas.

Rritja e energjisë dhe djegia e kalorive ndodh për shkak të tjetërsimit të temperaturës së ujit në 37 gradë.

Sido që të jetë, na e pimë nji gotë të madhe ujë. Nëse keni kohë t’i shtoni ujit erëza të freskëta ose fruta të preme në copa, keni me i shtue vitaminat dhe keni me shijue ma tepër.