Ky asht ushqimi që lufton kancerin, provone!

Shafrani nuk asht vetëm nji erëz, por edhe nji armë kundër kancerit.

Në Indi, aty ku konsumi i tij asht tepër i naltë, asht pa se ka shumë pak raste të kancerit në zorrë mes popullsisë.

Nji studim amerikan doli në përfundimin se kurkumini i shafranit mundet me ndihmue në ngadalësimin e progresit të kancerit të gjinit te mijtë.

Studime të tjera kanë gjet se munden me ndihmue në shkatërrimin e pllakave që formohen në tru dhe që lidhen me Alzajmerin.

Kohët e fundit, nji studim shkencor britanik, tregoi se nji lugë çaji shafran në ditë ndihmon në mbajtjen larg të kancerit, depresionit dhe alergjive.