Lidhja mes ngjyrës së flokëve dhe shnetës!

Disa studime të ndryshme zbulojnë lidhjen mes ngjyrës së flokëve dhe shnetës.

Për shembull, femnat me flokë ma të ndritshme, në fakt biondinat, kanë ma shumë primje për me u sëmue nga sëmundja e lidhun me mplakjen dhe e cila gradualisht shkatërron pamjen qendrore.

Kjo mundet me u parandalue me ndryshimin e mënyrës së të ushqyemit, me fillimin e ngranies së lakrës, spanaqit dhe perimeve të tjera të gjelbërta, të cilat përmbajnë luteinë.

Gjithashtu, te biondet asht ma i ulët prodhimi i melaninës, i cili i jep ngjyrë likurës.

Likurën e kanë ma të ndjeshme, te ato egziston rreziku i rritun nga krijimi i melanomës, pra personat me flokë të ndritshme duhet që para secilës dalje në diell gjithsesi të mbrohen me krem.

Kur bahet fjalë për esmeret, atyne flokët u bien ma shumë se sa biondeve.

Ekspertët mendojnë se kjo ndodh për shkak se esmeret kanë ma pak flokë, ndërsa edhe kimet e tyne janë ma pak rezistuese ndaj ndikimeve të jashtme.

Shperndaje në: