Mbetet mister qysh u sherue 9 vjeçari me HIV?

Ka ba menjiherë bujë lajmi i djalit 9-vjet që ishte i infektuem me HIV që nga lindja, sepse gjatë jetës në vazhdim ai nuk do të ketë gjithmonë nevojë për mjekime.

Kjo ka ndodh sepse i vogli ka marrë mjekime të forta menjiherë mbas diagnozës dhe prej tetë vjetesh nuk ka pasë ma sheja të virusit.

Edhe pse nuk e bajnë të ditun identitetin e fëmiut, BBC raporton se famlija e tij ndihet ma e lumtuna në botë.

Megjithatë, lajmi i gëzuem nuk i përket vetëm kësaj familje sepse nëse mjekët, mbas kësaj dukunie, kanë me arritë me zbulue se si ka ndodh mrekullia, kanë me ndikue edhe në zbulimin e vaksinës së parë që lufton virusi.

 

Shperndaje në: