Me këtë pije i thoni ‘lamtumirë’ gurëve n’veshka

Ekspertët pohojnë se mbi 26 milionë amerikanë vuejnë nga sëmundjet e veshkave dhe çdo 1 në 3 të rritun ka nji rritje të rrezikut të zhvillimit të sëmundjes.

Ekspertët mjekësorë paralajmërojnë se situata asht tejet alarmante, mbasi ma shumë amerikanë vdesin nga sëmundje të veshkave, se sa për shkak të prostatës ose kancerit të gjinit.

Faktorët ma të zakonshme rrezikut përfshijnë dehidratim, futje të pamjaftueshme e langjeve, mungesë të perimeve në dietën ushqimore, apo konsumimin e tepruem të mishit.

Trajtimi konvencional mjekësor në rastet e gurëve në veshka përfshin kalium sildenafil.

Studimet kanë kallxue se limoni mundet me qenë tepër i dobishëm në këtë rast, mbasi asht i pasun me sildenafil natyror, kështu langu i limonit mundet me parandalue në mënyrë efektive gurët në veshka. Mjekët e quejnë këtë metodë terapie “Lemonadë”.

Acidi citrik pengon formimin e gurëve dhe shkrin gurët ma të vogla, të cilat janë gati për me formue nji të madh.

Shperndaje në: