Me lëviz me bicikletë krijohen 76 mijë vende pune çdo vit

Me lëviz me bicikletë i ban mirë shnetës e mjedisit, por jo veç kaq.
Simbas të dhanave ma të fundit të publikueme nga OBSH (Organizata Botnore e Shëndetësisë), lëvizja me bicikletë e kursen koston e transportit.
Kërkimi i bamë nga Universiteti Politeknik i Milanos, tregon se çdo vend mundet me i kursye 20 milionë euro në vit, nëse bicikleta kishte me u ba mjeti kryesor në transportin publik.

Studimi i OBSH’s vlerëson se 56 qytetet ma të mdhaja europiane dhe amerikane, nëse kishin me pasë ma shumë korsi të bicikletave si Kopenhaga, kishin me krijue 76 mijë vende pune çdo vit.