Medikamenti ma i mirë natyral pa asnji efekt anësor që ka me ju pshtue nga dhimbjet e migrenës

Migrena shkakton dhimbje të forta kreje dhe zakonisht pasohet me të vjelluna dhe ndjeshmëni ekstreme ndaj dritës.

Trajtimi tradicional asht përdorimi i ilaçeve që lehtësojnë dhimbjen përkohësisht. Shumica e barnave janë nji kombinim i acetaminofen, aspirinës dhe kafeinës.

Por, nji grup studiuesish iranianë kanë zbulue nji metodë ma efektive që shnosh dhimbjet e migrenës. Bahet fjalë për përdorimin e xhinxherit. Simbas tyne, ky asht medikamenti ma i mirë natyral dhe pa asnji efekt anësor.

Rezultatet e studimit treguen se xhinxheri ishte po aq efektiv sa nji nga medikamentet kryesore që përdoret për kurimin e migrenës, sumatriptan.