Mesoni efektet e shnetshme të domateve

Rreth domateve ka shumë fakte nisun nga fakti se ka rreth 25.000 lloje të domateve dhe randësia që ato kanë në ndikimet shendetësore tue perfshi aftësinë për të zvogëlue rrezikun e kancerit, për të përmirësu shëndetin kardiovaskular, ndihmu në rastet e hipertensionit, rregullimin e presionit të gjakut dhe për të reduktu inflamacionin.

Domatet gjithashtu mund të përmirësojnë lëkurën tonë, flokët, thonjtë dhe kockat.

Domatet kanë kaq shumë përfitime shëndetësore sepse ato janë të pasuna me minerale dhe përbamës që janë të nevojshme për mirëqenien optimale.

Megjithatë, shumë njerëz nuk janë të vetëdijshëm për këto fakte dhe kjo e ban domaten nji nga ushqimet ma të nënvlerësueme.

Ma poshtë ju sjellim disa nga të mirat dhe përfitimet shëndetësore të domateve.

Janë të mira për qarkullimin e gjakut si dhe për zemrën.

Domatet na bajnë të ndihemi mirë dhe të dukemi bukur.

Mbrojnë shëndetin e dhambëve dhe eshtrave derisa plakemi.

Ulin rrezikun e kancerit.

Janë ndihmë shumë e madhe për diabetikët.

Domatet përmirësojnë damet e bame nga konsumimi i duhanit.

Shperndaje në: