Mos harroni, qe në cilin krah duhet me flejt që me qenë ma i qetë

Shumica e njerëzve janë të panjohun me faktin se pozicioni, në të cilën fleni ka rol të randësishëm në shnetën e përgjithshëm, e veçanërisht për sistemin e tretjes.

Edhe në kohnat e lashta, murgjit janë shtri menjiherë mbas ushqimit për me ndihmue me tretjen.

Mjekësia “ayurvedic” që asht mjekësia ma e vjetër Orientale, e konfirmon këtë fakt dhe rekomandon me flejt në krahun e majtë.

Ayurveda kallxon se ka shumë arsye se pse duhet me praktikue gjumin në anën e majtë.

Disa nga këto arsye janë:

– Ndihmon në sistemin e tretjes

– Kontribuon në funksionimin e shnetshëm të shpretkës

– Përmirëson eliminimin e substancave të rrezikshme

-Promovon qarkullimin e gjakut në zemër etj.

Shperndaje në: