Mrekulli: Kikirikat janë ushqimi ma i shnetshëm në botë. Qe cilat janë smundjet që parandalojnë

Kikirikat janë nji burim i shkëlqyem me proteina, vitamina, minerale dhe përbamës bimorë. Përfitimet e tyne janë të pafundme, prandaj duheni me i shtue në menunë tuej ditore.

Megjithatë, nuk duheni me egzagjerue me to, për shkak të përmbajtjes së naltë të yndyrës dhe kalorive.

Njihuni me përfitimet e kikirkave nga shneta te bukuria:

Janë të mirë për shnetën e zemrës

Falë nivelit të naltë të yndyrnave të ngopuna dhe të pangopuna, kikirikat munden me mbajtë zemrën tuej të shnetshme.

Rrisin energjinë

Nji nga avantazhet ma të njoftuna të kikirikave asht rritja e energjisë.

Parandalojnë kancerin
Antioksidantët polifenolikë që janë të pranishëm te kikirikat janë të dobishëm për parandalimin e kancerit të stomakut dhe ndihmojnë në zvogëlimin e prodhimit të nitrosaminës kancerogjene.

Përmirësojnë kujtesën

Kikirikat shpesh quhen “ushqime të trunit”, sepse përmbajnë vitaminë B3, e cila asht e shkëlqyeme për funksionimin e trunit dhe për me përmirësue kujtesën.

Shperndaje në: