Shejat e helmimit nga ushqimi

Nëse keni imunitet të dobët, helmimi nga ushqimi mundet me ua rezikue jetën.

Shkencëtarët kanë dëshmue se gjatë helmimit me ushqim nuk duhet me u fajësue ushqimi i fundit që e keni hanger, se shejat e helmimit me ushqim munden me u paraqit edhe 72 orë mbas konsumimit të ushqimit të helmuem.

Pos viruseve dhe baktereve, arsyet e helmimit me ushqim munden me qenë edhe parazitët për shembull, Entoameba histolytica. Me këtë ma së shpeshti asht e kontaminueme sallata e gjelbërt.

Këto janë shejat e helmimit nga ushqimi:

Marramendje; Dhimbje barku; Grip; Vjellje; Frymje e barku; etj.