Nuk keni me i besue efektet e kikirikut në shnetën e njeriut

Kikirikat janë frutat e thata që kanë nji mori efektesh tepër të dobishme për shnetënn tonë, shumë prej të cilave ndoshta i mësoni për herë të parë. Ndoshta nuk jeni në dijeni, por kikirikat kanë ma shumë antioksidantë se manaferrat dhe dredhzat dhe janë shumë ma të pasun me antioksidantë se mollat, karotat apo panxhari.

Ata përmbajnë nji sasi të madhe proteinash, çka i ban nji ushqim mjaft të preferuem mes njerëzve që merren me body-bulding dhe ata që janë nënpeshë. Kikirikat janë nji burim i mirë i koenzimes Q10, e cila mbron zemrën kur ka mungesë oksigjeni. Kikirikat pa krypë ndihmojnë gjithashtu arteriet e zemrës.

Frutat e thata janë të pasun gjithashtu me hekur, element thelbësor për funksionimin e duhun të qelizave të kuqe të gjakut. Kikirikat janë të pasun me kalcium që ndihmojnë për forcimin e kockave. Ato përmbajnë fibra që ndihmojnë për me ulë rrezikun e kancerit të zorrës së trashë.

Kikirikat ndihmojnë për me përshpejtue rritjen e hormoneve mashkullore dhe femnore.