Qysh me dijte a u rrite sheqeri ne gjak?

Niveli i naltë i sheqerit në gjak po bahet problem shqetësues jo vetëm për diabetikët.
Kjo gjendje mundet me ndikue te çdo njeri si pasoje e lifestyle’it.

Nese niveli i nalte i sheqerit rrin ne gjak per nji kohe te gjate, atëherë kjo mundet me shkaktue pasoja te randa.

diabetes

Shkaqet që ndikojnë në rritjen e nivelit të sheqerit në gjak:

Ushqimi i dobet

Stresi
Mungesa e aktivitetit fizik
Përdorimi i medikamenteve të caktueme
Problemet e ndryshme shëndetësore

 
Siptomet kryesore që tregojnë nivelin e naltë të sheqerit në gjak:
Ndjenjë e vazhdueshme urie
Ndjenjë e vazhdueshme etje
Lodhje kronike
Thatësi e gojës
Nevoja me urinue gjatë natës
Likura e thatë e me probleme
Shtresa dhjamore, kryesisht rreth zonës së barkut
Shtimi në peshë
Probleme nervore
Pafuqi
Plagë që nuk shnoshen shpejt
Probleme me lukth

Qysh me i zvoglue këto simptome?
Pos konsultes se rregullt me mjekun, duhet me reduktue konsumimin e karbohidrateve dhe sheqernave të parafinuem. Ushqimet që kanë indeks të naltë glicemik duhet me u evitue, e me u perdor ushqimet me indeks t’ulët glicemik./Shendet+/

Shperndaje në: